• Praten kan ik niet, maar communiceren nu wel!

    TalkActive | PODD boeken | Ellen Elings
TalkActive | PODD boeken | Ellen Elings Contact

PODD boeken

Er zijn verschillende PODD boeken, ieder boek heeft een verschillend aantal plaatjes. Per gebruiker zal er gekeken moeten worden naar een passend boek. Voor vragen en advies met welk boek te starten kunt u contact opnemen met TalkActive. TalkActive maakt en personaliseert boeken voor gebruikers. Voor informatie over leveringstijden en het opvragen van een offerte kunt u contact opnemen met TalkActive.

Wilt u meer weten over de verschillende boeken en wat zou kunnen passen bij uw kind of cliënt? Neem dan contact op!

TalkActive | PODD boeken | Ellen Elings

PODD boek | één pagina boeken

In de serie één pagina boeken zijn er de 09 en 12 per page early functies en de 09, 12, 16 en 20 per page expanded functions.

De één pagina boeken zijn maximaal a4 formaat groot en bevatten een verschillend aantal woorden per pagina. Zo bevat 09 per pagina bevat 09 woorden per pagina en de 20 per pagina heeft 20 woorden op een pagina. Naarmate er meer woorden op een pagina staan groeit het taalniveau van het boek. De 20 per pagina bevat bijvoorbeeld meer werkwoorden dan de 09 per pagina.

Bij het kiezen van een één pagina boek kijken we o.a naar het taalniveau van een kind, daarnaast is bijvoorbeeld de motoriek van een kind en een eventuele visuele beperking belangrijk.

TalkActive | PODD boeken | Ellen Elings

PODD boek | twee pagina boeken

De serie twee pagina boeken bestaat uit de 40 key word, de 70 expanded key word en de 100 complex syntax key word. Net als de één pagina boeken loopt het taalniveau op met het bevatten van meer woorden. Daarbij staan er in de 100 complex syntax key word ook veel geschreven woorden om een zo grammaticaal correct mogelijk zin te kunnen maken.

Wanneer een kind kan lopen en zelf het boek zal moeten gaan dragen is het van belang het boek zo klein mogelijk te maken. Wanneer een kind in staat is een twee pagina boek te gebruiken dan heeft dit de sterke voorkeur boven een (zwaarder) één pagina boek.

TalkActive

PODD boek | twee pagina boeken met zijflap

De 36 key word, de 48 expanded en de 90 complex syntax key word zijn boeken met twee bladzijdes waarbij de navigatie index op een zijflap staat. Bij deze boeken is het vocabulaire van de 36pp vergelijkbaar met de 40 key word, de 48 expanded key word vergelijkbaar met de 70 expanded key word en de 90 complex syntax key word vergelijkbaar met de 100 complex syntax key word.

Het zijpaneel moet goed kunnen worden ondersteund door een oppervlakte of een hand. Als dit niet goed mogelijk is kan dit voor frustratie zorgen omdat het wijzen naar de symbolen dan moeilijker wordt. De één en twee pagina boeken zijn stabieler vanuit zichzelf.

PODD is een communicatiesysteem voor kinderen die niet kunnen spreken. Als je niet kunt praten, maar je hebt wel iets te vertellen, dan kan het leven behoorlijk frustrerend zijn. TalkActive biedt iedereen een kans op communicatie door middel van het (Pragmatic Organisation Dynamic Display) PODD-communicatiesysteem. TalkActive levert dienstverlening op het gebied van PODD.