• PODD, omdat iedereen wel iets te vertellen heeft

    TalkActive | PODD boeken | Ellen Elings

Over TalkActive

Ellen Elings

Het gezicht achter TalkActive is Ellen Elings. PODD is haar passie.

In september 2013 maakte Ellen voor het eerst kennis met PODD. Ze heeft zelf een kind met het Angelman Syndroom en is jarenlang op zoek geweest naar een goede manier om met haar kind om te communiceren. Haar zoon Steyn heeft de beschikking over ongeveer negen woorden om te uiten maar hij snapt er veel meer. En hij heeft absoluut veel meer te zeggen.

In september 2013 heeft Ellen de twee daagse PODD-cursus gevolgd.  Daarna is ze gestart met het maken van haar eerste boek op maat voor Steyn. De PODD-taal helemaal toespitsen op de behoeften van haar zoon, het modellen.

Veel andere communicatiesystemen leverden niet of onvoldoende op en boden geen verbetering. PODD zorgde er daarentegen voor dat haar zoon voor het eerst veel beter kon communiceren. Geïnspireerd door de nieuwe mogelijkheden die het PODD-systeem te bieden heeft voor kinderen met het Angelman syndroom, richtte Ellen daarom in maart 2014 samen met een partner de Foundation of the Angels op. Zij volgde in juli 2014 de Advanced Course om een goede basis te leggen voor het begeleiden van gezinnen bij het gebruik van PODD.

Door het oprichten van TalkActive wil Ellen meer mensen de mogelijkheid bieden autonoom te leren communiceren met het PODD-systeem.

PODD is een communicatiesysteem voor kinderen die niet kunnen spreken. Als je niet kunt praten, maar je hebt wel iets te vertellen, dan kan het leven behoorlijk frustrerend zijn. TalkActive biedt iedereen een kans op communicatie door middel van het (Pragmatic Organisation Dynamic Display) PODD-communicatiesysteem. TalkActive levert dienstverlening op het gebied van PODD.